Laminaat

Laminaat is opgebouwd uit vier lagen, te noemen: een kunststof onderlaag, een drager, een laagje bedrukt papier en een kunststof toplaag. De onderlaag is vlak en wordt doorgaans gelegd op een ondervloer voor stabiliteit en om geluideffecten te reduceren. Het hout dat gebruikt wordt bij laminaat bestaat uit mdf of hdf materiaal. De kwaliteit wordt meestal bepaald door de dikte van de kunststof toplaag. Ook bepaald deze daardoor vaak de prijs. Wij hebben de topcollecties van Quickstep en Balterio in ons assortiment.

Bij Laminaat wordt tegenwoordig bijna niet meer gelijmd. Het leggen gaat sneller en de clicksystemen zijn tegenwoordig zo goed gefabriceerd dat het langdurig goed blijft en makkelijk te leggen is. Omdat de toplaag van Laminaat uit kunststof bestaat is het goed te reinigen. U moet bij Laminaat vaak goed uitkijken met vocht. Wij kunnen u adviseren over die mogelijkheid.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten Laminaat en vormen, dat zelfs een natuurstenen vloer kan worden nagebootst.


Ons assortiment  

. Quickstep         www.quick-step.com
. Balterio        www.balterio.com